Závěr základní části ligy. Ševci mohou ovlivnit boj o titul

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Ne že by tým Zlína aspiroval na titul vládce fotbalové Fortuna ligy. To je v nejlepším případě sladká hudba budoucnosti, spíše iluze než realita. Ovšem do souboje Slavie Praha a Viktorie Plzeň o nejlepší český tým poněkud nevšední sezóny 2019 -2020 Fastav promluvit může víc, než by se mohlo zdát.

Los určil, že právě teď ve středu a v neděli, budou Zlíňané pomyslným lakmusem, který poodkryje vážnost snahy Viktorie Plzeň potrápit ještě lídra tabulky z Edenu.

Zlínští totiž hrají dnes ve Štruncových sadech proti zatím druhé Viktorii. Ta má na Slávii ztrátu osmi bodů, což je dost.

„Budeme se rvát, to je jasné, pokud jen zalezeme do obrany, bude to čekání na gól, a to rozhodně nechceme,“ pravil před odjezdem zlínský Lukáš Bartošák, který s velkou měrou pravděpodobnosti naskočí na levý okraj obrany.

V Plzni je jedničkou v útoku exzlínský Beauguel. „Na něj si musíme dát zvlášť pozor, umí pokrýt balón jako nikdo jiný, má výbornou hru hlavou, navíc je docela nevyzpytatelný,“ upozorňuje trenér Zlína Páník.

V Plzni se hraje od 18 hodin, domácí jsou jasným favoritem, ale Zlín sehrál poslední čtyři zápasy velmi slušně vzadu. Tým je zkušený, kompaktní, na což ostatně upozornil i kouč domácích Adrian Gula.

Za poslední čtyři utkání po koronapauze a s trenérem Páníkem na lavičce, dostali Zlínští jen tři góly, pravda, stejný počet vstřelili a to jim jednou pomohla penalta, podruhé pak vlastní trefa mladoboleslavského Tatajeva.

Ševci pak budou moci do boje o titul zasáhnout ještě jednou, v neděli si dají sraz v Praze, kde zkusí obrat o body ultrafavorita, pražskou Slavii.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x