Zdeněk Svěrák se na LFŠ vrátil mezi diváky a představil nový rodinný film

Zdeněk Svěrák se na LFŠ vrátil mezi diváky a představil nový rodinný film. Foto: LFŠ
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zdeněk Svěrák na uherskohradišťském festivalu obdržel výroční cenu. Především se ale přijel podívat mezi diváky, kterým přiblížil filmy známé a představil také připravovaný film Betlémské světlo.

Letní filmovou školu v Uherském Hradišti pohltil dramatik Zdeněk Svěrák. Od pořadatelů získal výroční cenu ve formě zmrzlinové trofeje, jako host se zúčastnil několika debat a zahrál si i ve Slováckém divadle. Sám herec však říká, že je hlavně vděčný za návrat mezi diváky.

 „Pro mě je to návrat mezi ně, a hlavně se mi líbí, že v publiku je generace mých vnoučat, a že ty filmy, které jsou kolikrát mnoho desítek let staré, je ještě zajímají. Je to tady pěkné a dostal jsem zmrzlinu,“ uvedl herec a dramatik Zdeněk Svěrák.

Podle slov ředitelky Letní filmové školy dostal Zdeněk Svěrák výroční cenu za svou lidskost, vlídnost a laskavost. Na jeho herecké výkony se však také nezapomnělo a na festivalu mohli zájemci vidět například film Jako jed. Herec navíc představil i zcela nově připravovaný kus, který se natáčel také v Leteckém muzeu v Kunovicích.

„Je na půdě. My máme na chalupě půdu a tam je střižna. Takže teď ho kluci stříhají. Napsal ho podle mých povídek syn Honza. Takže ten je povedený, čili myslím, že se to nedá natočením moc zkazit,“ dodal Zdeněk Svěrák.

Svěrák ve filmu hraje spisovatele, kterého pronásledují postavy z příběhů, které herec skutečně napsal. Hercův syn film s názvem Betlémské světlo režíruje a vnuka Zdeňka Svěráka obsadili do role střihače, proto se diváci mohou těšit na opravdu rodinný film.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x