Zdravotníci i sociální pracovníci získali nové ochranné pomůcky

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkem 48 650 roušek, 20 660 respirátorů a téměř 2 000 lahviček s dezinfekcí poslal během víkendu Zlínský kraj do všech 13 obcí s rozšířenou působností, kde se na stanovených místech uskutečnil jejich výdej. Ochranné pomůcky byly určeny praktickým lékařům pro děti a dospělé, zubařům, ambulantním specialistům, jako jsou například ORL, gynekologové, kardiologové atd., a také lékárníkům, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

„Lékaři se přes víkend ochrannými pomůckami zásobili a v pondělí s nimi mohou začít ordinovat. Do obcí s rozšířenou působností jsme zároveň poslali i první várku šitých látkových roušek, které jsme objednali u soukromého dodavatele a obdrží je poskytovatelé sociálních pobytových služeb,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

V minulých dnech do hasičského skladu ve Vizovicích-Chrastěšově dorazilo téměř 30 tisíc litrů tekuté dezinfekce Anti-COVID, kterou objednal Zlínský kraj. Následně pracovníci krajského úřadu část dezinfekce postupně přelili z velkoobjemových balení do praktičtějších lahviček s dávkovacími pumpičkami o objemu 450 ml, které v počtu 10 tisíc kusů darovala Zlínskému kraji firma Greiner Packaging Slušovice.

„Moc si tohoto daru vážím a chtěl bych vedení firmy Greiner Packaging v čele s panem jednatelem Ivem Bendou velmi poděkovat za tento projev solidarity v době, kdy bojujeme s nedostatkem ochranných pomůcek i dalšího potřebného materiálu. Opět se tak potvrdilo, že my ve Zlínském kraji držíme spolu,“ podotkl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Celkem 500 lahviček s dezinfekcí již putovalo k autobusovým dopravcům, téměř 2 000 lahviček obdrží lékaři a lékárníci. Další dodávky dezinfekce pak budou směřovat do nemocnic Zlínského kraje, sociální oblasti, dětských domovů, obcí s rozšířenou působností atd. Do skladu v Chrastěšově by přitom mělo dorazit ještě dalších 10 tisíc litrů dezinfekce.

Zlínský kraj také od Ministerstva vnitra obdržel 2 231 ochranných obleků, které si již převzali zdravotničtí záchranáři a nemocnice Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x