Zdrogovaný cizinec napadl taxikáře i strážníky

foto: Ilustrační foto Zlin.cz
ZLÍN - Zlínští strážníci museli zpacifikovat zdrogovaného cizince, který brutálně napadl taxikáře a pak ještě i zasahující hlídku. Taxikář vyvázl z potyčky se zlomeným prstem, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Jak se ukázalo, třiatřicetiletý cizinec požil psychotropní látky a nemalé množství alkoholu. Pak nasedl do taxíku, jenže nedokázal ovládat své chování. Začal bouchat do palubní desky, vytrhl taxametr a zaútočil na řidiče (66), kterému zlomil prst na ruce. Incident strážníkům přiběhl oznámit taxikářův kolega.

„Hlídka MP Zlín odvedla podezřelého mimo pozemní komunikaci a pokusila se zjistit jeho verzi. Dotyčný však trpěl prudkými změnami nálad, nebyl schopen kontrolovat své chování a dokonce se pokusil na jednoho ze strážníků zaútočit údery pěstmi do oblasti hlavy. Ti tak byli nuceni použít k ochraně své bezpečnosti donucovací prostředky a agresivní jedinec poté trávil další chvíle s pouty na rukou,“ konstatoval Janík.

Následně se na místo dostavila také hlídka Policie ČR a zdravotnická záchranná služba. Orientační vyšetření prokázalo u agresivního cizince vliv nejedné z omamných a psychotropních látek a také na 2,1 promile alkoholu v organismu.

Agresor skončil v Kroměříži na záchytce. Případ si převzala republiková policie pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x