Ze Cvrčovic do Milovic už řidiči projedou po novém mostě

Foto: ŘSZK
CVRČOVICE - Nový most zprůjezdnili silničáři na silnici mezi Cvrčovicemi a Milovicemi na Kroměřížsku. Byl jím nahrazen původní mostní objekt, který byl ve špatném stavu, server Zlin.cz o tom informoval za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Stavba, která byla spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury, přišla na 11 milionů korun.

Předmětem díla byla přestavba původního silničního mostu z roku 1924, jehož technický stav byl hodnocen jako špatný. Most se nachází na silnici mezi Cvrčovicemi a Milovicemi. Byl odstraněn a nahrazen novým mostním objektem. Nový most je jednopolový šikmý o délce přemostění 6,1 metru a kolmé světlosti šest metrů. Nosnou konstrukci tvoří monolitický železobetonový rám založený na mikropilotách. Most se nachází ve směrovém oblouku, jeho nové parametry odpovídají normovým hodnotám. Odvodnění vozovky je zajištěno podélným a příčným sklonem mimo most a přes skluzy do vodního toku. Dno toku bylo vydlážděno kamennou dlažbou do betonu, ukončenou betonovými prahy. Součástí stavby byla také úprava navazujících částí silnice v celkové délce 79 metrů.

„Konečná cena za tuto zakázku činí 11,006 milionu korun včetně DPH. Stavba byla spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Stavební práce zde byly zahájeny ve druhé polovině června 2020 a vyžádaly si úplnou uzavírku silnice,“ podotkl Cekota.

Na silnici III/43227 se uskutečnila investiční stavební akce Ředitelství silnic Zlínského kraje už v roce 2018. Tehdy silničáři rekonstruovali za 11 milionů korun čtyřsetmetrový průjezdní úsek silnice v Soběsukách-Milovicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x