Žena na mateřské prodávala drogy ve velkém. Přišla si na více než 230 tisíc korun

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Titul Matka roku nejspíš nedostane mladá žena na mateřské dovolené, která v průběhu více než dvou let prodávala či jinak distribuovala drogy na Kroměřížsku. Za tu dobu si přišla na více než 230 tisíc korun. Teď jí hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Třiatřicetiletá žena z Holešovska v období od roku 2021 do konce ledna 2023 na různých místech Kroměřížska prodala, darovala či za protislužbu předala ve více než 360 případech k užití pervitin a v několika případech i marihuanu.

Policisté provedli domovní prohlídky v místech, kde žena přebývá. Zajistili finanční hotovost, věci potřebné pro výrobu drog i samotnou psychotropní látku,“ uvedl k případu policejní mluvčí Radomír Šiška.

Obviněná matka si tak prodejem drog přišla na více než dvě stě třicet tisíc korun.

Žena se tohoto jednání dopustila i přes to, že již byla za podobnou činnost odsouzena k trestu odnětí svobody v délce patnácti měsíců, se zkušební dobou na třicet měsíců,“ dodal Šiška s tím, že žena je nyní ve vazbě.

Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jí hrozí až deset let za mřížemi.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x