Žena nevěděla, že jede na kole po dálnici. Dozvěděla se to až od policejní hlídky

Ilustrační foto, Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Dálnici a obyčejnou silnici si spletla žena z Kroměřížska. Ta ve čtvrtek 30. června vyrazila z Hulína z bujaré oslavy směrem domů na Kroměříž. Vůbec přitom nevěděla, že celou dobu jede špatně.

Šestadvacetileté žena z Kroměřížska se vydala ve čtvrtek 30. června na bujarou oslavu do Hulína. Chvíli po půlnoci, kdy už byla značně pod vlivem alkoholu, se rozhodla, že se rozloučí s přáteli a vyrazí na svém kole domů do obce vzdálené 21 kilometrů. Vzhledem k tomu, že byla tma, ztratila žena orientaci a nevěděla přesně, jestli jede správným směrem.

Když cyklistka dorazila k dálničním svodidlům, myslela si, že je to pouze oplocení. Za ním uviděla silnici, o které se pomyslela, že směřuje právě k jejímu domovu. Přelezla tedy i s jízdním kolem svodidla a pokračovala v cestě.

Jízda cyklistky po dálnici ale neunikla řidiči v protisměru. Ten ihned tento nebezpečný manévr nahlásil na linku tísňového volání policie. Hlídka dálničních policistů se tedy vydala ženu pronásledovat a za pár okamžiků už ji zastavila. Teprve od policie se dozvěděla, že celou dobu jede po dálnici D1. Když u ní strážníci provedli dechovou zkoušku, pochopili, jak k omylu došlo. Sveřepá cyklistka totiž měla v krvi 1,8 promile alkoholu.

Žena je nyní podezřelá hned ze dvou přestupků. Zaprvé jela na jízdním kole po dálnici a zadruhé na něm jela pod vlivem alkoholu. Za oba tyto přestupky ji ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x