Žena ze Zlínska napadla manžela nožem

foto: Ilustrační foto Zlin.cz
ZLÍNSKO – Osmapadesátiletá a dosud netrestaná žena napadla v jedné z obcí u Zlína manžela nožem. Muž se stačil ubránit a má jen několik povrchových škrábnutí, ženě hrozí až desetileté vězení, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Případ se stal v posledních dnech loňského roku a roli v něm sehrál alkohol. „Žena s o rok mladším mužem žijí ve společné domácnosti asi tři roky. Jejich soužití bylo komplikované od samého začátku. Konflikty vyvrcholily 30. prosince před půlnocí, kdy žena po požití alkoholu zaútočila na svého muže v posteli kuchyňským nožem se čtrnácticentimetrovou čepelí,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní dotyčná provázela útok vulgárními výrazy a výhrůžkami zabitím. „Napadený duchapřítomně zadržel manželce ruku, utrpěl proto jen několik povrchových škrábnutí. Po útoku zavolal na policii, protože napadení nebylo podle jeho slov první,“ řekla Kozumplíková.

Dechové zkoušky prokázaly u obou aktérů alkohol vyšší než jedno promile. „Žena se i po příjezdu policistů chovala agresivně a arogantně. Policisté ji zadrželi a převezli do policejní cely. Vykázali ji ze společně obývaného domu a obvinili z nebezpečného vyhrožování a těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Hrozí jí tři až deset let vězení,“ informovala mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x