Žena zneužila duševní poruchy seniora a obrala ho o veškeré nemovitosti

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až dvouletý pobyt za mřížemi hrozí jednačtyřicetileté ženě z Uherskohradišťska, kterou policisté obvinili z lichvy. Duševně nemocného seniora připravila o jeho veškeré nemovitosti, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

V předešlých dnech obvinil vrchní inspektor z Oddělení hospodářské kriminality v Uherském Hradišti ze spáchání trestného činu lichva jednačtyřicetiletou ženu z Uherskohradišťska. Obviněná vědomě využila duševní poruchy osmdesátiletého muže z obce na Uherskohradišťsku a připravila ho o veškeré jeho nemovitosti v hodnotě více jak 700 tisíc korun.

„Žena seniorovi nejdříve nabídla, že o něj bude pečovat, aby nemusel do ústavu. Následně ale využila jeho duševní slabosti při podpisu darovací smlouvy o převodu vlastnického práva k nemovitým věcem, ačkoliv si musela být vědoma, že psychické stavy poškozeného jsou zcela zjevné a zachytitelné i pro jedince bez odborného vzdělání. Získala tak rodinný domek se zahradou a rovněž ornou půdu,“ konstatovala Kyšnerová. 

Nyní ženě za tento trestný čin hrozí až dvouleté vězení.