Zfetovaný muž se snažil vloupat do cizího domu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Zmatený muž se v pondělí dopoledne pokusil dostat do cizího domu. Policejní hlídka zjistila, že jde o uživatele pervitinu, informoval mluvčí zlínských městských strážníků Pavel Janík.

Dvacet minut po desáté hodině dopolední v pondělí 4. května 2020 přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení z čtvrti Zálešná. Muž, zjevně ovlivněný alkoholem nebo jinou návykovou látkou, se snažil vniknout do jednoho z tamních rodinných domů.

Strážníci dorazili na místo po pár minutách. Zmateného muže našli na vedlejší zahradě. Zjistili, že jde o jednatřicetiletého muže ze Zlína.

„Strážníkům se pochlubil, že patří mezi pravidelné konzumenty pervitinu a v místě, kde je, hledá právě něco, co si tam zapomněl. Na dotaz, oč jde, odpověděl, že to už právě zapomněl,“ popsal Janík.

Situace nabrala na dramatičnosti, když se muž rozhodl, že se strážníky už mluvit nebude a dal se na zběsilý útěk přes okolní zahrádky. Divoce přitom skákal přes živé ploty i pevné zábrany a směřoval k řece Dřevnici.

Ani voda ho však nezastavila. Muž, evidentně nabuzený drogou, řeku s vervou přebrodil a na druhém břehu ve čtvrti Podvesná se vrhl k jednomu z baťovských domků, kde se pokusil vydrápat do otevřeného okna.

„Odtud ho už ale sundali strážníci, kteří museli překonat jeho aktivní odpor za použití donucovacích prostředků,“ řekl jejich mluvčí.

Protože muž nedokázal kontrolovat své chování, následoval po lékařské prohlídce jeho převoz do protialkoholní a protitoxikomanické záchytné stanice v Kroměříži. Z přestupků proti veřejnému pořádku a majetku se nyní bude zpovídat před správním orgánem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x