Zima se hlásí, děla zasněžují, ale o sezóně jasno není

Foto: Ski areál Stupava
STUPAVA - O víkendu spustila sněžná děla důkaz o své připravenosti na Stupavě pod chřibskými "velikány" v údolí a samozřejmě na kopci, které si řadu let drží zajímavý primát. Zpravidla tu zimní sezóna začíná v konkurenci horských středisek jako jedna z prvních a končí mezi posledními.

Lubomír Orel tu řídí areál, který má spodní část jen něco přes 300 metrů nad mořem, už téměř dvě desetiletí. Ještě nikdy neměla sezóna tolik otazníků, jako je tomu tentokrát.

„Začali jsme už kolem páteční půlnoci, v akci jsou dvě desítky zařízení, vždy v noci a ráno mrzlo, teď se oteplilo a máme pauzu,“ hlásil Orel v neděli před polednem.

Vrtochy počasí ale letos nejsou zdaleka jedinou neznámou.

„Rádi bychom za naši Asociaci lanové dopravy měli jasno co nejdříve, neradi bychom, aby investice přišla vniveč. Zatím ale nemáme jasné stanovisko kompetentních orgánů, a tak musíme být trpěliví. Jasné je, že pohyb na horách patří k nejzdravější formě pohybu, jistě chápeme i rizika a určitě bychom se nastoleným hygienickým pravidlům dokázali přizpůsobit,“ dívá se Orel dopředu.

Kdy začít, o tom tu ještě stejně jako jinde v kraji, tedy třeba v Hostýnských vrších, Javorníkách či Beskydech, jasno nemají, ale příprava už naplno začala.

A kdy by se tedy mohlo nedaleko hradu Cimburka sjíždět z kopce dolů?

„Co nejdříve, ale má to opravdu několik háčků, tak snad se o jejich možném odstranění dozvíme brzy,“ doufá Orel.


Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x