Zítra startuje 47. ročník LFŠ v Uherském Hradišti

V pátek startuje další ročník Letní filmové školy. Foto: archiv LFŠ, Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Letní filmová škola proběhne již tradičně v samotném srdci Slovácka, v Uherském Hradišti. Vizuál letošního ročníku pokračuje v cyklu na téma Film všemi smysly. Jeho autorkou je Markéta Steinert.

Na letošní ročník dorazí řada výjimečných hostů jako jsou Jiřina Bohdalová, Zdeněk Svěrák, Martin Huba, Goran Marković, Jarosław Kamiński či Sergio Castro San Martín. Dojde na několik předpremiér českých filmů včetně velmi očekávaného Šulíkova snímku Muž se zaječíma ušima, který letošní ročník otevře.



47. LFŠ se bude věnovat historii filmu, jeho současnosti i situaci v česko/slovenské kinematografii. Historie představí dílo Akiry Kurosawy či úplně prvního Fantomase z roku 1913, díla německého expresionismu doprovodí živá hudba. Na Filmovku zavítá například Divadlo Járy Cimrmana, vystoupí Dan Bárta, k vidění budou i skicy k filmu V síti.



Filmovka bude i letos napěchovaná současným filmem. V rámci sekce Terra festivalis budou organizátoři servírovat štiplavost mexických festivalových filmů (včetně bezmála tříhodinového Reygadasova rančerského opusu Naše doba) a návštěvníci se ponoří také do galaxií imaginace v rámci virtuální reality.



V srdci Slovácka zpestří léto festivalová premiéra filmů Okupace a Chyby, distribuční předpremiéra filmů Myši patří do nebe, Barevný sen a Manželství. Filmový maraton vyvrcholíčeskou premiérou filmu Petera Bebjaka Zpráva, která v letošním roce reprezentovala Slovensko na Oscarech. 

Stejně jako na jiných kulturních akcích zde bude nutné dodržet aktuálně platná pravidla v době konání. Návštěvníci LFŠ budou mít možnost využít testování v odběrovém místě ve Smetanových sadech den před začátkem festivalu a po dobu jeho konání do středy 11. 8. včetně. 

Festivalové centrum před kinem Hvězda bude centrem pro všechny dotazy a řešení problémů. První den se otevírá od 10:00.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x