Zklamání na Slovácku. Fotbalisté nezvládli penalty a s Evropou se loučí

Fotbalisté Slovácka nezvládli s Plovdivem pokutové kopy, v Evropské konferenční lize končí. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Historicky první účinkování na evropské půdě ukončilo Slovácko hned ve druhém předkole Evropské konferenční ligy. Celek z Uherského Hradiště po porážce v Bulharsku 0:1 v domácí odvetě stejným výsledkem v normální hrací době vyhrál, ale nezvládl penalty a po třech zahozených kopech v nově vzniklé soutěži končí.

Hrdinou penaltového rozstřelu se stal bulharský gólman Ilko Pirgov, který chytil střely Daníčka, Holzera i Kohúta.

Zatímco bulharský vicemistr se těší na dvojzápas s dánskou Kodaní, Moravané se musí soustředit už jenom na ligu. Myslím, že se o postupujícím rozhodovalo už na konci prvního zápasu, kdy jsme inkasovali zbytečný gól. Dnes jsme si vytvořili tlak, ale byli jsme sterilní, nedali jsme velké šance, měli jsme si jich vytvořit víc, chybí nám výběr místa. To jsou maličkosti, které rozhodly. Už v Bulharsku jsme měli dvě tutové šance, dnes ještě víc. Soupeř nepanikařil, byl pořád nebezpečný a hrozil. My se na gól nadřeme a pak to korunujeme pokutovými kopy. K nim nemělo dojít, měli jsme soupeře dorazit a nenechávat to na rizikové penalty. Dojeli jsme na neproměňování šancí, to bylo klíčové. Pro mě znamená vyřazení zklamání a frustraci,“ přiznal po čtvrtečním duelu kouč Slovácka Martin Svědík.

Domácímu týmu k postupu nestačila ani trefa Daníčka z 26. minuty. Celek z Uherského Hradiště měl sice herně navrch a soupeře tlačil, další branky už ale nepřidal, a tak šel zápas do prodloužení.

V něm už síla slovácké ofenzivy ochabla, do příležitostí se dostal i bulharský celek, ale rozhodnutí musely přinést až penalty. V rozstřelu se vyznamenal gólman Lokomotivu Pirgov, překonat ho dokázali jen Jurečka a Kadlec.

„Byl to velmi těžký zápas, v němž jsme byli pod velkým tlakem domácího týmu, který jsme ale dokázali ubránit. V závěru jsme měli několik příležitostí vyrovnat, ale rozhodlo se až v pokutových kopech, v nichž byl náš gólman vynikající a první tři střely Slovácka vystihl. Postup je pro nás velký bonus a těšíme se na dvojzápas s Kodaní,“ uvedl trenér Plovdivu Aleksandar Tunčev.

2. předkolo Evropské konferenční ligy, 2. zápas:

1. FC Slovácko – Lokomotiv Plovdiv 1:0 po prodl. (1:0, 1:0), na pen. 2:3

Branka: 26. Daníček. Penalty proměnili: Jurečka, Kadlec – Iliev, Connor Ruane, Karageren. Neproměnili: Daníček, Holzer, Kohút – Salinas, Jančev. Rozhodčí: Madley – Hussin, Robathan (všichni Anglie). ŽK: Havlík, Divíšek – Connor Ruane. Diváci: 4208 (omezený počet). První zápas: 0:1, postupuje Plovdiv.
Slovácko: Nguyen – Reinberk (105. Tomič), Hofmann, Kadlec, Kalabiška (91. Divíšek) – Havlík, Daníček – Petržela (91. Holzer), Sadílek, Navrátil (64. Jurečka) – Cicilia (111. Kohút). Trenér: Svědík.

Plovdiv: Pirgov – Gomis, Craciun, Petrovič (91. Bykov)- Karagaren, Vitanov, Umarbajev (70. Jančev), Connor Ruane – Salinas, Minčev (104. Ivanov), Iliev. Trenér: Tunčev.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x