Zlín láká na veletrhu turisty na Baťu i funkcionalistickou architekturu

Ilustrační foto (Foto: CCRVM)
ZLÍN - Na brněnském veletrhu cestovního ruchu Regiontour se prezentuje i město Zlín. Serveru Zlin.cz to oznámil Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu Regiontour je každoročně příležitostí k prezentaci nabídky jednotlivých regionů ČR i zahraničí. Návštěvníci mají možnost si vybrat z široké nabídky produktů cestovního ruchu, turistických lokalit a zážitků.

Zástupci oddělení cestovního ruchu prezentují město Zlín na společném stánku Centrály cestovního ruchu Východní Moravy s ostatními zástupci jednotlivých turistických oblastí (Kroměřížska, Slovácka, Valašska, Zlínska a Luhačovicka), se zástupci atraktivních turistických cílů a podnikatelů v cestovním ruchu, jako jsou např. Zoo Zlín, Baťův kanál, Archeoskanzen a Živá voda Modrá či Lázně Luhačovice.

„Město Zlín se prezentuje jako město s unikátní funkcionalistickou architekturou spojené se jménem Tomáš Baťa. Jako novinku představujeme novou brožuru Stopami Baťů, která návštěvníky provede po místech spojených nejen se zakladatelem obuvnického impéria Tomáše Bati, ale také jeho následovníkem, nevlastním bratrem Janem Antonínem,“ uvedla Eva Manišová, vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací. Nechybí ani další materiály, např. Průvodce po městě, Průvodce architekturou, cyklomapy, brožura Památník Tomáše Bati a další tiskoviny.

Návštěvníci také mohou poznat chutě a vůně regionu. Připraveny jsou ochutnávky typických regionálních nápojů – slováckého vína, Jarošovského piva, Jelínkovy slivovice i luhačovické Vincentky. Hosté ochutnají i kávu z luhačovické Jizby a regionální koláče jak ze Slovácka, tak z Valašska.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x