Zlín plánuje opravit největší školní jídelnu

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Zlínská radnice chystá rekonstrukci největší školní jídeny, a to v Základní škole v Hradské ulici. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Účelem rekonstrukce objektu je zvýšení počtu druhů připravovaných jídel při zachování stávající výrobní kapacity, kterou je nyní 1 300 porcí denně. Díky novým moderním technologiím bude v kuchyni zajištěna efektivnější příprava jídel a jejich výdej jídel strávníkům. Po rekonstrukci se navýší kapacita kuchyně až na 1 500 porcí.

„V rámci rekonstrukce klademe velký důraz na zajištění větší bezpečnosti dětí, zlepšení podmínek pro stravování v podobě snížení hluku a kvality přípravy jídel,“ sdělila Kateřina Francová, náměstkyně primátora pro oblast školství.

Součástí rekonstrukce jídelny v Hradské ulici je i realizace přístavby objektu, díky níž dojde k rozšíření prostoru jídelny, kuchyně, stávajících šaten a vstupu pro strávníky. V rámci rekonstrukce se počítá i s položením nových podlah, výměnou obkladů, sociálního zařízení, dveří, rozvodů vzduchotechniky, vody, kanalizace, ústředního vytápění, elektroinstalace a rozvodů slaboproudu. Objekt bude taktéž vybaven zcela novým zařízením v podobě stolů a židlí i šaten.

„Předpokládaná realizace rekonstrukce je plánována v průběhu let 2020 – 2021. Část prací bude prováděna za plného provozu kuchyně a jídelny, další část se uskuteční pouze o letních prázdninách. V roce 2021 je pak uvažováno s uzavřením jídelny již v měsíci červnu, a to z důvodu provádění kompletní vnitřní rekonstrukce. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 31 milionů korun bez DPH,“ dodala Kateřina Francová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x