Zlín plánuje vybudování komunikace na pravém břehu Dřevnice

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Město Zlín si nechá zpracovat studii na vybudování komunikace na pravém břehu Dřevnice v úseku od Prštného po Louky. Studie by měla být hotová za rok, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Město v nejbližších dnech uzavře smlouvu o vytvoření studie, která by měla být hotová do jednoho roku. Cena studie je kolem tří milionů korun.

V současnosti v místě komunikace je, v příštích letech se ale plánuje za miliony korun výstavba nové silnice, která by podle Melzera umožnila zkapacitnění dopravy. Výstavba by měla být ve dvou etapách, a to v úseku Prštné po Podbabu a Prštné po Louky. „Prověříme vedení kapacitní komunikace od východního ramene křižovatky ulic Nábřeží a Přímá po světelnou křižovatku místní komunikace se silnicí II/490. Komunikace primárně povede po stávajícím nábřeží,“ uvedl Melzer.

Součástí návrhu bude vedení komunikace pro pěší a cyklostezky. „Návrh bude zohledňovat předpokládané trasy pěších a cyklistů, které definuje Generel dopravy města Zlína,“ poznamenal Melzer.

--> --> --> --> -->