Zlín po výborném výkonu remizoval s Baníkem, Slovácko ztratilo vedení 2:0

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) doma remizovali s Baníkem Ostrava 2:2. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Podali nejlepší výkon letošní sezony, na výhru ale nedosáhli. Fotbalisté Zlína v 16. kole FORTUNA: LIGY remizovali s Ostravou 2:2 a díky lepšímu skóre se dostali před pražské Bohemians na jedenácté místo.

Ševci favorizovaný Baník herně i střelecky předčili, z několika vyložených šancí ale dali jenom dva góly. Na vedoucí branku hostujícího Ladislava Almásiho z 16. minuty odpověděl za dvě minuty domácí David Tkáč.

Krátce po změně stran poslal hosty z penalty znovu do vedení střídající Dyjan Carlos de Azevedo, ale v 86. minutě vyrovnal po rohu zkušený stoper Václav Procházka.

„Z naší strany to byl nejlepší výkon v sezoně. Předčili jsme Baník ve všech aspektech kromě střílení branek, udrželi jsme vysoké tempo během celého zápasu. Hráčům mohu vytknout jen neproměňování střeleckých příležitostí, jinak nic. Byl to diametrálně rozdílný zápas oproti tomu, co jsme hráli na Baníku. Plnili jsme úkoly jak v obranné, tak i útočné fázi. Hráči si na sebe upletli bič, tohle je cesta,“ prohlásil trenér Fastavu Zlín Jan Jelínek.

Ševce připravil o lepší výsledek kromě koncovky také VAR. Sudí Franěk totiž v závěru první půle po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd neuznal branku Vraštila, po přestávce zase po přezkoumání situace u obrazovky nařídil po kontaktu domácího beka Cedidly s hostujícím útočníkem Klímou pokutový kop. Přitom nejprve zkušený arbitr souboj ve zlínské šestnáctce přešel. Střídající Brazilec De Azevedo „panenkovským“ dloubákem penaltu s přehledem proměni.
„Klíčové situace, které rozhodoval VAR (videorozhodčí), jsem pořádně neviděl. Moje názory podle praxe bývají mnohdy odlišné, ale já to musím respektovat. Nyní ve mně převažuje radost z výkon,“ dodal Jelínek.

Ještě hůře, než ševci v sobotu dopadli fotbalisté Slovácka. Celek z Uherského Hradiště sice na hřišti Českých Budějovic po trefách Kalabišky a Sadílka vedli 2:0 a navíc hráli po vyloučení Hory přesilovku, hrubě ale nezvládli závěr, když v posledních dvaceti minutách třikrát inkasovali a domácímu Dynamu nečekaně podlehli 2:3.

Slovácko prohrálo poprvé po osmi kolech a přišlo o druhé místo v tabulce. 

„Závěr utkání jsme jednoznačně podcenili. Místo toho, abychom drželi míč, tlačili se dopředu a hráli přes křídelní prostory, jsme začali balony nakopávat. K tomu jsme přestali běhat, přestali jsme se nabízet a přestali jsme být důslední. Za sedmdesát minut nedovolíme soupeři skoro nic a za dalších dvacet minut, když hrajeme v přesilovce, soupeř vstřelí tři góly, a ještě má dvě šance. Je to trestuhodné,“ hněval se nespokojený trenér Martin Svědík.

Posledních dvacet minut nazval ostudou. A to včetně střídání, která se také nepovedla. „Asi jsme to vzali tak, že když je vyloučený hráč soupeře, nemůže se nic stát. Ale naopak se ukázalo, že nesmíme slevit z našeho stylu hry. Když se k tomu chováte takto, budete po zásluze potrestán. Moc mě zklamalo, že to všechno šlo přes zkušené hráče. Byl to totální kolaps, musíme si to vyříkat a pracovat dál. Myslím si, že hráči si tohle budou pamatovat hodně dlouho,“ dodal Svědík.

FORTUNA: LIGA, 16. kolo –

Fastav Zlín – Baník Ostrava 2:2 (1:1)

Branky: 18. Tkáč, 86. Procházka – 16. Almási, 52. De Azevedo z pen. Rozhodčí: Franěk – Kubr, Dohnálek – Štěrba (video). ŽK: Čanturišvili, Cedidla, Poznar, Procházka – Tetour, Kaloč. Diváci: 576 (omezený počet).

Zlín: Rakovan – Cedidla (90. Simerský), Vraštil, Procházka, Matejov – Conde (90. Hlinka) – Dramé (70. Fantiš), Hrubý, Tkáč (83. Janetzký), Čanturišvili – Poznar. Trenér: Jelínek.

Ostrava: Budinský – Juroška, Svozil, Lischka, Ndefe – Kaloč, Tetour (79. Pokorný) – Sor (60. Buchta), Kuzmanović (46. Klíma), Potočný (46. De Azevedo) – Almási. Trenér: Smetana.

Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko 3:2 (0:1)

Branky: 81. a 84. Bassey, 72. Valenta – 19. Kalabiška, 52. Sadílek. Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák – Petřík (video). ŽK. Valenta, Horejš (trenér) – Sadílek, Havlík, Daníček. ČK: 68. Hora (Č. Budějovice). Diváci: 822 (omezený počet).

Č. Budějovice: Vorel – Čolič (90.+5 Škoda), Králik, Sladký, Skovajsa – Čavoš (64. Valenta), Hora – Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršič (46. Tolno) – Bassey (90.+7 Javorek). Trenér: Horejš.

Slovácko: Nguyen – Reinberk (88. Vecheta), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Sadílek (88. Šašinka), Havlík – Petržela (75. Navrátil), Kohút (66. Daníček), Holzer (75. Tomič) – Jurečka. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x