Zlín remizoval s poslední Opavou, i tak slaví záchranu. Slezané sestupují

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) v sobotu doma jenom remizovali s poslední Opavou 1:1. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína si tři kola před koncem sezony zajistili příslušnost k tuzemské elitě i pro nadcházející ročník FORTUNA:LIGY. Ševci sice ve 31. kole doma pouze remizovali s poslední Opavou 1:1, ale díky zaváhání Brna a Příbrami slaví záchranu v nejvyšší soutěži. Slezané naopak po třech letech sestupují do druhé ligy.

Opavští potřebovali ve Zlíně pro uchování teoretické naděje na záchranu vyhrát a v prvním poločase šli do vedení, poté co se v 19. minutě prosadil Aleš Nešický. Stejný hráč pak nevyužil obrovskou šanci na pojistku a v 78. minutě srovnal nejlepší střelec domácích Tomáš Poznar.

„Vždycky je to o gólech a střelcích. Buď je dáte, nebo ne. Jablonec je má a hraje o druhou příčku. U nás je střílí jedině Poznar. Když ho nedá, maximálně hrajeme 0:0. Proti Opavě ho dal, tak jsme remizovali 1:1,“ prohlásil po sobotním zápase zlínský trenér Bohumil Páník.

Jeho tým sice vstoupil do utkání aktivněji, ale Janetzký po centru Potočného jenom orazítkoval tyč opavské branky a soupeř využil hned svoji první vážnější šanci. Rychlou akci přesně zakončil Nešický. „Bylo to o prvním gólu. Kdybychom ho dali my, mohli bychom se uvolnit a lépe by nám to běhalo,“ míní Páník.

Ševcům to herně nešlo, zase se trápili. Domácím prospěla až dvě poločasová střídání. Zlínští zpřesnili hru a začali lépe kombinovat. Opava však pokračovala v aktivní hře, dobře napadala a využívala každou možnost k rychlým brejkům.

Rozhodnout mohl Dedič, ale hlavou netrefil prostor mezi tyčemi a stejného hráče pak v 72. minutě vychytal gólman Dostál. Dorážející Nešický mířil zblízka jenom do břevna.

A tak přišel na druhé straně trest. Poznar využil chybu v hostující defenzivě Poznar a křížnou střelou vyrovnal. Zlín podruhé za sebou remizoval a natáhl ligovou sérii bez vítězství na osm kol.

I tak slaví záchranu. Za týden hraje v Ostravě.

Fastav Zlín – SFC Opava 1:1 (0:1)

Branky: 78. Poznar – 19. Nešický. Rozhodčí: Franěk – Mikeska, Hurych – Denev (video). ŽK: Janetzký, Martínez – Didiba, Dedič, Digaňa, Nešický, Smola. Diváci: 240 (omezený počet).

Zlín: Dostál – Cedidla, Buchta, Simerský, Matejov – Janetzký (74. Fantiš), Hlinka, Janošek (46. Martínez) – Dramé, Poznar, Potočný (46. Jawo). Trenér: Páník.

Opava: Digaňa – Didiba, Hnaníček, Kulhánek, Hrabina – Mondek (86. Rataj), Hellebrand (77. Darmovzal), Večerka, Nešický, Helešic (80. Kania) – Dedič (86. Smola). Trenér: Skácel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x