Zlín udělá audit na efektivnost činností magistrátu

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN – Zlín provede audit na pracovištích magistrátu. Jeho úkolem je zjistit efektivnost činností podporovaných informačními technologiemi a možnost jejich zlepšení za pomoci nejmodernějších informačních technologií, řekl serveru Zlin.cz Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Audit má odpovědět na několik otázek. „Odpoví nám, jestli je většina pracovních a úředních procesů na pracovištích magistrátu vykonávána dostatečně efektivně, a to i především za pomoci nejnovějších informačních technologií. Ukáže také, jestli lze v některé oblasti přidat, nebo jestli jsou některá opatření nadbytečná a kontraproduktivní,“ uvedl Fabián.

V současnosti město dělá výběrové řízení na dodavatele. „Zjednodušeně řečeno jde o prověření toho, zda by některé činnosti magistrátu nešlo s využitím nejmodernějších informačních technologií dělat efektivněji, tedy i rychleji a případně levněji. Pokrok ve vývoji informačních technologií je obrovský. Poslední podobný procesní audit je však z roku 2011,“ vysvětlil důvody primátor Jiří Korec.

Výstupem auditu bude dokument, který popíše stávající stav podpory jednotlivých procesů ze strany informačních technologií a návrhy na optimalizaci procesů a jejich elektronizaci a robotizaci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x