Zlínská radnice rozhodla o uzavření školek i omezení provozu na magistrátu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Krizový štáb města Zlína se rozhodl vydat opatření proti šíření koronaviru. Týkají se uzavření mateřských škol zřizovaných městem, omezení provozu MHD, Městské policie, Zoo Zlín a magistrátu města Zlína, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Tomáš Melzer.

Krizový štáb města vyzývá k respektování nouzového stavu vyhlášeného vládou České republiky. Zároveň v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem s označením SARS-CoV-2 vydává následující opatření:

Uzavření všech mateřských škol s platností od pondělí 16. března 2020.

Změny v provozu zlínské MHD s okamžitou platností:

  • V trolejbusech a autobusech bude zrušen doplňkový prodej jízdenek u řidičů.
  • Bude zastaven nástup i výstup cestujících předními dveřmi vozidel MHD, přední dveře se nebudou otvírat.
  • S platností od pondělí 16. března 2020 budou v pracovních dnech jezdit vozidla MHD podle jízdních řádů platných pro prázdninové období („Pracovní dny L a Z“).

S platností od pondělí 16. března 2020 budou v pracovních dnech jezdit vozidla MHD podle jízdních řádů platných pro prázdninové období („Pracovní dny L a Z“).

Omezení provozu magistrátu města Zlína platností od pondělí 16. března 2020:

  • V úřední dny, tedy v pondělí a ve středu, budou osobní jednání na útvarech Magistrátu města Zlína fungovat na základě předchozí telefonické či e-mailové domluvy.
  • Výjimkou budou provozy pracovišť občanských průkazů a cestovních dokladů, evidence obyvatel, řidičských průkazů a evidence vozidel –
    v budově L. Váchy 602 (zde i v pátek 8 – 12 hodin).
  • V úterý, čtvrtek a pátek budou budovy a pracoviště magistrátu pro veřejnost uzavřeny.
  • K vyřizování svých záležitostí mohou lidé využít e-mailové kontakty, telefonní spojení a objednávkový systém. Informace naleznou na webu města a telefonním čísle 577 630 111.
  • K vyřizování svých záležitostí využijte prosím e-mailové kontakty, telefonní spojení a objednávkový systém. Informace naleznete na webu www.zlin.eu a telefonním čísle 577 630 111.

Uzavření pavilonů v Zoo Zlín s okamžitou platností:

  • Pro veřejnost budou uzavřeny všechny vnitřní expozice.

Omezení provozu budovy Městské policie s okamžitou platností:

  • Omezení vstupů budou platit i pro budovy Městské policie.
  • Lhůty pro dořešení přestupkového jednání budou prodlouženy do 60 dnů.
  • Lhůty pro dořešení přestupkového jednání budou prodlouženy do 60 dnů.

Na základě usnesení vlády České republiky je omezen i provoz spolků a jiných mimoškolských aktivit. Tyto musejí respektovat zákaz konání veřejných i soukromých akcí s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) již přijala opatření, kterým by se měla snížit pravděpodobnost přenosu infekcí ve vozidlech MHD. V trolejbusech a autobusech se po návratu do vozovny důsledně dezinfikují všechny části interiéru, kterých se dotýkají ruce cestujících. Nad rámec běžného úklidu pracovníci DSZO už přibližně dva týdny důsledně otírají mokrým hadrem s dezinfekčním prostředkem všechna madla, tyče, závěsná držadla i okraje sedadel, které přicházejí do kontaktu s rukama cestujících. Vozidla, která se vracejí po ranní dopravní špičce do depa a znovu vyjíždějí odpoledne, procházejí dezinfekcí dvakrát denně.

Na základě doporučení Bezpečnostní rady města jsou od 11. 3. 2020 uzavřeny: Městské divadlo Zlín, Městské lázně Zlín, Památník Tomáše Bati, Alternativa – kulturní institut Zlín, Kongresové centrum Zlín, Filharmonie Bohuslava Martinů a kluby seniorů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x