Zlínská radnice umožní lidem odložit platbu nájemného v městských prostorách

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Vedení města Zlína se vzhledem k současnému stavu dohodlo, že společnosti a občané, kteří by z důvodů nařízených preventivních opatření proti šíření COVID-19 měli problém s platbou nájmu v městských bytových nebo nebytových prostorech, budou moci svou dubnovou a květnovou platbu odložit. Server Zlin.cz o tom informoval Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

V nově stanoveném období nebude lidem hrozit ukončení nájemního vztahu na základě nezaplacení nájemného. Pokud rada města nerozhodne jinak, budou muset nájemci odložené platby uhradit do konce roku 2020.

„Vedení města aktuálně zvažuje i další možná opatření. Předpokládám, že k žádostem budeme přistupovat individuálně nebo dle oblastí a podle toho se rozhodneme o případných dalších krocích,“ upřesnil primátor Jiří Korec.

Aby nájemníkům bylo umožněno odložení platby, musejí o odložení jedné či obou plateb požádat prostřednictvím e-mailu najem@zlin.eu. Součástí této zaslané žádosti pak musí být i odůvodnění obsahující relevantní souvislosti jejich platebních problémů s nařízeními ohledně COVID-19. Rada města tak chce vyjít vstříc firmám a občanům, kterým se díky preventivním opařením prokazatelně snížily příjmy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x