Zlínská radnice uvažuje, že v části Louky zjednosměrní ulici

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Na základě požadavku obyvatel ulice Pod Vinohrady v místní části Louky statutární město Zlín uvažuje nad souhrnným dopravním opatřením, které by zklidnilo dopravu a omezilo tranzit mezi lokalitou Louky a Prštné. Součástí návrhu, jak si ho přejí občané, je výstavba zpomalovacích prahů v ulici Chaloupky a Pod Vinohrady s omezením rychlosti na 30 km/h a zjednosměrnění nezastavěného úseku komunikace mezi místní částí Louky a Prštné, kde by poté platila rychlost 50 km/h, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

„Tak jako v případě možného zjednosměrnění kterýchkoliv ulic ve městě Zlín byl zpracován návrh pro zjednosměrnění komunikace spojující části Louky a Prštné, a to ve směru z Louk do Prštného tak, jak si tuto varintu přáli občané,“ sdělil radní Michal Čížek.

Důvodem zjednosměrnění má být omezení tranzitní dopravy v daném úseku komunikace, jejíž šířkové parametry jsou pro obousměrný provoz nedostačující.

Zjednosměrnění by přineslo výhodu nejen místním v podobě zklidnění dopravy, ale i cyklistům, protože by zde byl vyznačen cyklokoridor s možností obousměrného provozu cyklistů.

V průběhu měsíce ledna se uskuteční dotazníkový průzkum a začátkem února budou pak výsledky zveřejněny. Na jejich základě bude rozhodnuto o případné změně dopravního režimu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x