Zlínská zoo nabízí zdarma vstup školákům za vysvědčení

Ilustrační foto (Foto: Archiv ZOO Zlín)
ZLÍN – Zoologická zahrada ve Zlíně nabízí od čtvrtka do neděle vstupné zdarma všem žákům základních a studentům středních škol, kteří předloží pololetní vysvědčení. Známky nejsou rozhodující, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Vysvědčení nebo jeho opis v tištěné podobě stačí předložit na pokladně. „Akce platí i pro slovenské školáky a studenty. Známky nejsou rozhodující. Zoo odmění každého volnou vstupenkou a dárkem za každé letošní pololetní vysvědčení,“ uvedla Bujáčková.

Podle ní má zoo i v zimním období svůj půvab. „Je plná života a rozhodně stojí za návštěvu. Do venkovních výběhů stále vychází spousta zvířat. A to nejen rodilí otužilci, jako jsou třeba tygři ussurijští, pandy červené, lachtani, velbloudi, klokani nebo lamy vikuně, ale i teplomilní sloni, nosorožci, zebry, pštrosi nebo antilopy,“ vyjmenovala Bujáčková.

Příjemnou pohodu podle ní nabízejí velké pavilony. „V Zátoce rejnoků panuje letních 26 stupňů, při krmení a hlazení rejnoků každý rychle odloží teplé oblečení. Na chladné počasí návštěvníci zapomenou také v tropické hale Yucatan, v pavilonech žiraf a slonů,“ řekla Bujáčková.

Zoo Zlín je otevřená každý den v roce, v zimním období je to od 8.30 do 16.00 hod. Návštěvníci nyní mohou využít i snížené vstupné, které pro dospělé činí 80 Kč, pro děti 40 Kč, pro seniory 60 Kč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x