Zlínské a Slovácké divadlo spojí síly a uspořádají společně přehlídku Zaráz

Jednou budem dál (Foto: Městské divadlo Zlín)
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zlínské a Slovácké divadlo spojují síly a zvou odborníky na přehlídku Zaráz. Ta nabídne ve třech dnech šest představení a několik diskusí, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Městského divadla Zlín Veronika Jurčová.

Přes 40 kritiků, divadelních publicistů, režisérů a pedagogů, které doplní studenti herectví a divadelní produkce, zamíří 15. ledna do Zlínského kraje. Tímto datem začíná třídenní přehlídka Zaráz, kterou již počtvrté spolupořádají Městské divadlo Zlín a Slovácké divadlo Uherské Hradiště.

Obě scény připravily pro odbornou veřejnost koncentrovaný třídenní program inscenací a následných besed. Každé divadlo uvede během přehlídky tři svá představení a mezi Zlínem a Uherským Hradištěm bude hosty převážet autobus. „Zajímá nás názor odborné veřejnosti na naši tvorbu – bohužel jsme velmi daleko od Prahy. Zaráz je možnost, jak v co nejkratším čase představit co největší šíři naší dramaturgie a dostat bezprostředně zpětnou vazbu v odborných diskuzích,“ vysvětlil ředitel zlínského divvadla Petr Michálek.

Zlínské divadlo se na přehlídce představí Žebráckou operou v režii Patrika Lančariče, satirou Jednou budem dál režiséra Petra Michálka a klenotem světové dramatiky Smrt obchodního cestujícího.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x