Zlínský kraj bude na Olympiádě dětí a mládeže reprezentovat 257 sportovců

Výbava mladých sportovců se v krabicích dlouho neohřeje. Olympiáda dětí a mládeže startuje už dnes, foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Dnešním dnem startuje v Olomouci Olympiáda dětí a mládeže, na kterou míří také výprava Zlínského kraje. V letošním roce ji tvoří 257 sportovců, které doplní trenéři a vedoucí sportovních oddílů. Olympijský oheň potom zapálí stříbrný oštěpař z Tokia Jakub Vedlejch.

Dnešním dnem startuje Olympiáda dětí a mládeže v Olomouci. Všechny kraje České republiky na ni vysílají své nadějné mladé sportovce, aby vybojovali jednu z medailí. A Zlínský kraj samozřejmě nezůstává pozadu. Reprezentaci tvoří nepředstavitelných 257 sportovců.

Důležité je také sdělit, že všechny výdaje spojené s účastí na olympiádě jsou plně kryty z rozpočtu Zlínského kraje. Každý mladý sportovec tak dostane sportovní oblečení a akreditační kartu, které ve středu spolu s organizačními informacemi předali trenérům pracovníci odboru školství, mládeže a sportu na krajském úřadě.

Trenérům následně poděkoval za skvělou práci s mládeží Jiří Jaroš, radní pro digitalizaci, mládež a sport. Dále také popřál závodníkům hodně zdaru a aby si atmosféru olympiády pořádně užili.

Hry X. letní olympiády dětí a mládeže 2022 se uskuteční v Olomouckém kraji od 26. do 30. června za účasti 3 539 sportovců, kteří budou závodit v 73 disciplínách. Součástí dnešního slavnostního ceremoniálu bude i zapálení olympijského ohně, kterého se ujme stříbrný oštěpař z Tokia Jakub Vadlejch. Jednotlivé výpravy potom přivede čtrnáct úspěšných sportovců v roli vlajkonošů. Vlajkonoškou Zlínského kraje bude stolní tenistka Hana Matelová, která se mimo jiné stala vítězkou ankety Sportovec Zlínského kraje za rok 2021.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x