Zlínský kraj chce přilákat víc zahraničních návštěvníků

foto: CCRVM
ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj láká jak návštěvníky ze všech českých koutů, tak ty ze zahraničí. Oslovit jich ale chce ještě víc. Proto Centrála cestovního ruchu Východní Moravy a agentura CzechTourism pořádají na přelomu října a listopadu poznávací cestu po kraji pro zástupce incomingových cestovních kanceláří.

Zlínský kraj je regionem, který svou rozmanitostí láká návštěvníky z českých luhů a hájů, ale taky zahraniční turisty. Těch přijíždí nejvíc ze sousedního Slovenska a Polska. Podle náměstka hejtmana Lubomíra Trauba má ale co nabídnout i lidem z dalších zemí.

Rádi bychom oslovili také Rakousko, Německo nebo Nizozemsko. Jedná se o země, které jsou poměrně blízké a Česká republika je pro ně zajímavou destinací,“ říká Traub. „V nabídce regionu jsou památky UNESCO, krásná příroda, největší moravské lázně, a především ojedinělá funkcionalistická architektura města Zlína, města s velkým příběhem spojeným se značkou Baťa. Máme být opravdu na co hrdí.“

Aby mohl Zlínský kraj oslovit ještě víc zahraničních návštěvníků, pořádá Centrála cestovního ruchu Východní Moravy spolu s agenturou CzechTourism na přelomu října a listopadu poznávací cestu po kraji pro zástupce incomingových kanceláří. Jde o české cestovní kanceláře, které připravují programy pro své zahraniční partnery.

Ve Zlínském kraji přibývá den ode dne mnoho novinek a poznávat ho tak mohou i ti, kteří si myslí, že už ho procestovali skrz naskrz. V rámci připravovaného programu se proto uskuteční taky setkání s místními aktéry cestovního ruchu, čímž dojde k propojení lokálních poskytovatelů služeb a cestovních agentur. To vše tak povede k tomu, že Východní Morava a Zlínský kraj se ocitnou v turistických nabídkách zahraničních cestovních kanceláří.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x