Zlínský kraj chce rozšířit 14|15 Baťův institut

foto: kr.zlinsky.cz
ZLÍN - Investiční záměr na modernizaci recepce budovy 14, která zajistí lepší informovanost o kulturních aktivitách institucí sídlících ve 14|15 Baťově institutu, schválili krajští radní. Celkové náklady na realizaci projektu činí 2,28 milionu korun s tím, že polovinu by měla pokrýt dotace, serveru Zlin.cz to sdělila Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„14I15 Baťův institut je atraktivním turistickým cílem se strategickou polohou v centru města Zlína. Sídlí zde základní instituce interpretující kulturně historické a přírodní dědictví. Pro návštěvníky budou zbudovány informační panely v bezbariérovém provedení a výrazně posílen bude také prostor pro umístění informačních materiálů ke kulturním aktivitám v celém Zlínském kraji,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Upravena bude rovněž odpočinková zóna. Součástí stavebních prací, jejichž zahájení se plánuje na podzim letošního roku, je i úprava rozvodů elektroinstalace budovy 14.

Vzhledem k charakteru investiční akce je možné na tento projekt čerpat dotace z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech. Kraj na jeho realizaci poskytne z rozpočtu na letošní rok
1,22 milionu korun. Zbývající částku, tedy 1,06 milionu korun, pokryje dotace Ministerstva pro místní rozvoj.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x