Zlínský kraj chce více podporovat začínající podnikatele

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj chce více podporovat začínající podnikatele. Za cíl si to vytyčil nově jmenovaný předseda výboru pro rozvoj podnikatelských aktivit kraje Tomáš Janča, řekla serveru Zlin.cz Adéla Juříková z tiskového oddělení kraje.

Janča se seznamuje s projekty, které podporují začínající podnikatele. „ Výbor pro rozvoj podnikatelských aktivit, jehož jsem předsedou, ještě nemá jmenované členy, ale já nechci ztrácet čas. Chci se co nejdříve seznámit s aktivitami a organizacemi, které podporují podnikatele v kraji,“ uvedl Janča.

Jednou z organizací je podle něj Technologické inovační centrum. „Nabízí podnikatelům řadu projektů podporujících jejich rozvoj, znalosti. Nabízí také spoustu rozvojových aktivit pro studenty, firmy a kreativní lidi s nápadem, kterým pomáhá rozjet podnikání,“ řekl Janča.

Společně s jednatelem Technologického inovačního centra Lukášem Trčkou navštívil podnikatelský inkubátor ve Valašských Kloboukách. „Dokončují tady druhý podnikatelský inkubátor, tedy prostor pro začínající podnikatele. Bude jím multifunkční Dům na rohu. Smyslem inkubátorů je podpora podnikatelského prostředí například tím, že poskytuje školení, know-how, kontakty v daném oboru a podobně,“ objasnil Janča, který v příštím týdnu navštíví také podnikatelský inkubátor v Kunovicích. Podnikatelům tam slouží Panský dvůr a nově otevřená Stará škola. V plánu má také návštěvu inkubátoru v Rožnově pod Radhoštěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x