Zlínský kraj chystá investice v dopravě za 82,5 milionu

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Pět nových investičních záměrů v oblasti dopravy za 82,5 milionu korun chystá Zlínský kraj. Týkají se například mostu ve Velkých Karlovicích nebo silnice v Bohuslavicích, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z oddělení komunikace a vztahů s veřejností krajského úřadu.

Akce schválili krajští radní. Týkají se silnic II. a III. třídy, které vlastní kraj. „Tyto akce přispějí nejen k vyššímu komfortu pro řidiče v řešených úsecích, ale také ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Realizaci staveb zajistí krajská příspěvková organizace Ředitelství silnic Zlínského kraje. Skoro 23 milionů budou stát práce na silnici III/49025 mezi obcemi Ludkovice a Řetechov, kde silničáři zajistí stabilitu silnice opěrnou zdí a upraví komunikaci v délce asi 145 metrů. S pracemi se počítá od srpna do prosince letošního roku.

Stejnou dobu má trvat ve Velkých Karlovicích přestavba mostu přes potok Pluskovec. Náklady jsou 16 milionů korun. Skoro 20 milionů budou stát práce na téměř půlkilometrovém úseku vozovky mezi Rožnovem pod Radhoštěm a obcí Vidče. „Opakovaně se ukazují výrazné deformace konstrukce vozovky, síťové a příčné trhliny i porušené okraje vozovky vlivem zatížení dopravy,“ uvedla Mráčková. Práce se také uskuteční od srpna do prosince.

Od srpna do listopadu příštího roku potrvá úprava vozovky v Bohuslavicích. „Je v havarijním stavu. Úprava se dotkne úseku o délce 1262 metrů,“ řekla Mráčková. Předpokládané náklady jsou skoro 20 milionů korun. Poslední schválenou investicí je stabilizace silničního tělesa a úprava části vozovky v Mistřicích, místní části Javorovec. Práce budou stát čtyři miliony a uskuteční se od září do letošního listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x