Zlínský kraj dá milion na záchranu volně žijících živočichů

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN – Zlínský kraj dá milion korun na záchranu volně žijících živočichů. Záchranné stanice poskytují zraněným živočichům odbornou péči a usilují o ochranu jejich životního prostředí, řekla serveru Zlin.cz náměstkyně hejtmana Hana Ančincová.

Dotaci ve výši 150 tisíc korun poskytne kraj Záchranné stanici volně žijících živočichů v Bartošovicích. Dále krajští radní doporučili zastupitelstvu kraje ke schválení dotaci ve výši 350 tisíc korun Záchranné stanici volně žijících živočichů v Buchlovicích a dotaci ve výši 500 tisíc korun spolku Líska.

„Záchranné stanice volně žijících živočichů poskytují zraněným živočichům odbornou veterinární péči a usilují o ochranu jejich životního prostředí. Tyto spolky jsou závislé na dotacích, bez kterých by nebyly schopné zajistit zraněným živočichům ošetření, krmení a potřebnou rehabilitaci,“ uvedla Ančincová, která je zodpovědná za oblast životního prostředí.

Mezi záchranné stanice volně žijících živočichů v Bartošovicích a Buchlovicích kraj rozdělí dotace v celkové výši 500 tisíc korun. Stejnou částku kraj poskytne neziskové organizaci Líska, která zajišťuje celokrajskou působnost v oblasti environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty a sdružuje i další neziskové subjekty zabývající se touto problematikou.

„Spolek Líska ze Vsetína požádal Zlínský kraj o dotaci na pokrytí celokrajských aktivit, na které nemá vlastní finanční prostředky. Organizace poskytuje vzdělávání a metodickou podporu pedagogů a koordinátorů, zpracovává a šíří informace v regionálním systému environmentální výchovy, tvoří výukové programy pro školy, pořádá semináře, kurzy a exkurze a jejím posláním je ve společnosti prohlubovat vztah k přírodě a životnímu prostředí,“ řekla Ančincová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x