Zlínský kraj dá šest milionů mladým hokejistům a fotbalistům

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj rozdělí šest milionů korun mezi hokejové a fotbalové kluby. Určené jsou pro mládežnické kategorie, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Peníze si rozdělí hokejové kluby HC Berani Zlín a valašský hokejový klub a fotbalové kluby FC Slovácko a Fotbalový club Zlín. „Každý z klubů obdrží 1,5 milionu korun. Schválili to krajští zastupitelé,“ uvedl Vandík.

Podpora je individuální z Fondu Zlínského kraje. „Tyto čtyři kluby si zaslouží naši podporu, protože se v nich dlouhodobě soustřeďují nejlepší mládežnické talenty a díky tomu především tyto kluby dodávají reprezentanty Zlínského kraje na Olympiádu dětí a mládeže organizovanou Českým olympijským výborem,“ uvedl radní Zlínského kraje pro oblast mládeže a sportu Jiří Jaroš.

V rámci vyhlašovaných programových podpor má Zlínský kraj letos na podporu mládežnického sportu vyčleněno 21 milionů korun. „Společně s nyní schválenou individuální podporou pro mladé hokejisty a fotbalisty to dohromady dělá 27 milionů korun,“ dodal Vandík.

--> --> --> --> -->