Zlínský kraj dal loni dva miliony na sociálně-zdravotní aktivity

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Dva miliony dal loni Zlínský kraj na sociálně-zdravotní aktivity. Peníze rozdělil mezi 53 žadatelů, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení kraje.

Program pomáhá v několika oblastech. „Je zaměřen na zlepšení zdravotního stavu seniorů a osob se zdravotním postižením, na posilování rodinných vztahů, na oceňování bezplatných dárců krve, na podporu canisterapie či hipoterapie i na posuzování zabezpečení bezbariérového užívání staveb,“ přiblížila radní kraje Michaela Blahová, která je zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Program se dělí na čtyři dotační tituly, a to senioři a osoby se zdravotním postižením, kde si 31 žadatelů rozdělilo milion korun, u rodin se uspokojilo 18 žadatelů částkou 800 tisíc korun, u dárců krve se mezi čtyři spolky Českého červeného kříže rozdělilo bezmála čtvrt milionu a na posuzování zabezpečení bezbariérového užívání staveb nečerpal nikdo žádné peníze, protože jediný žadatel o dotaci odstoupil.

Peníze připadly na aktivity napříč celým krajem. Posloužily například na Zahradní slavnosti aneb dni maminek a celé rodiny, které pořádalo Centrum pro rodinu Vizovice, nebo na akci Táta Fest, kterou uspořádal Kamarád Nenuda Zlín. Uskutečnily se také týdenní rekondiční pobyty organizované vsetínskou pobočkou Svazu postižených civilizačními chorobami a nebo týdenní rehabilitační pobyt pro lidi s pohybovým postižením, což pořádala kroměřížská pobočka Svazu tělesně postižených v České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x