Zlínský kraj hlásí 132 lidí s koronavirem

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji evidovali hygienici k úterní 18. hodině celkem 132 lidí nakažených koronavirem. Serveru Zlin.cz to uvedla za krajskou hygienu Eva Sedláčková.

Aktuálně je ve Zlínském kraji potvrzena nákaza novým typem koronaviru u 132 osob. „Celkem 78 osob je z Uherskohradišťska, 11 osob je ze Vsetínska, 28 osob ze Zlínska a 15 nakažených je na Kroměřížsku,“ řekla k aktuálním počtu nakažených ve Zlínském kraji Sedláčková. V úterý 31. března byla nákaza koronavirem prokázána u tří lidí z Uherskohradišťska.

Na Uherskohradišťsku je nákazou nejvíce postižen Uherský Brod. Jen ke včerejšku zde evidovali 40 lidí nakažených koronavirem. Hejtman Jiří Čunek proto v pondělí 30. března podvečer svolal zasedání Bezpečnostní rady Zlínského kraje. „Je potřeba v této části kraje přijmout účinná protiepidemiologická opatření, aby se zabránilo dalšímu šíření nákazy,“ informoval včera členy bezpečnostní rady hejtman Jiří Čunek.

Výrazný nárůst osob pozitivně testovaných na koronavirus začali hygienici v Brodě evidovat uplynulý víkend. Největší koncentrace nakažených je na sídlišti Pod Vinohrady. Z toho důvodu město přikročilo k tomu, že společné prostory všech bytových domů budou pečlivě dezinfikovány. Zlínský kraj už městu přednostně poskytl 1 000 litrů dezinfekce a ochranné pomůcky. Zvýšená hygienická opatření byla nařízena i všem prodejnám potravin ve městě. „Všechna tato opatření směřují k tomu, aby se město, ani žádná jeho část, nedostaly do karantény,“ dodal starosta Ferdinand Kubáník.

Počty nakažených osob dle věkových kategorií jsou následující:

  0 – 14 let         13 osob

15 – 24 let         13 osob

25 – 34 let         22 osob

35 – 44 let         15 osob

45 – 54 let         28 osob

55 – 64 let         21osob          

65+ let              20 osob

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x