Zlínský kraj je čtvrtým nejlepším místem pro život v Česku, vyšvihl se o tři příčky

Foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ – Ve čtrnáctém ročníku srovnávacího výzkumu Místo pro život se na nejvyšších příčkách umístily hlavní město Praha, Jihomoravský kraj a Královéhradecký kraj. Zlínský kraj skončil těsně pod stupni vítězů, oproti loňskému roku si však polepšil o tři příčky. Pořadí vzniká na základě sociálních a enviromentálních kritérií a spokojenosti obyvatel.

Analytická agentura Datank ve výzkumu každoročně vyhodnocuje kvalitu podmínek pro život ve všech krajích České republiky, a to na základě dat získaných z nezávislých zdrojů a údajů z průzkumu prováděného mezi 1 600 obyvateli.

Letos jsme výrazně posílili spolupráci se zlínskou univerzitou, která díky tomu otevře nové atraktivní obory, firmu onsemi v Rožnově pod Radhoštěm čeká investice přes 46 miliard korun, která bude mít pozitivní dopad na celou ekonomiku regionu, spouštíme dotační program pro obce na podporu bydlení, silnice máme v nejlepším stavu za posledních dvacet let, znatelně investujeme do modernizace zdravotnictví a z dat Policie ČR navíc pravidelně vyplývá, že jsme bezpečný kraj. Když k tomu přidám krásnou přírodu a rozmanitost našeho kraje, jsme podle mě opravdu velmi dobrým místem pro život,“ zhodnotil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Srovnávací výzkum Místo pro život mapuje kvalitu života obyvatel v jednotlivých krajích České republiky. V enviromentální oblasti vyhodnocuje životní prostředí a rozvoj infrastruktury, v sociální oblasti zdravotnictví a sociální sféru, péči o děti a vzdělávání, volnočasové aktivity a turismus, občanskou společnost a toleranci, pracovní podmínky a bezpečnost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x