Zlínský kraj letos čeká více silničních uzavírek než loni

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji bude letos o něco více silničních uzavírek než loni. Vyplynulo to ze schůzky zástupců Odboru dopravy a silničního hospodářství Zlínského kraje, Ředitelství silnic Zlínského kraje, Ředitelství silnic a dálnic, Správy železnic, Koordinátora veřejné dopravy a Policie ČR, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) řekl Vojtěch Cekota.

Cílem schůzky byla vzájemná výměna informací o připravovaných uzavírkách na krajské i státní silniční síti ve Zlínském kraji a koordinace jednotlivých omezení provozu.

„Na silnicích II. a III. třídy očekáváme v letošním roce o něco více dopravních omezení než v roce minulém. Díky předpokládanému čerpání prostředků z evropských fondů, které vloni nebylo, budeme moci zahájit více silničních staveb. To je spojeno s větším množstvím částečných nebo i úplných uzavírek,“ upozornil ředitel ŘSZK Bronislav Malý. Cílem koordinační schůzky v sídle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bylo zajistit, aby investoři silničních staveb nebo i oprav železničních přejezdů na silniční síti o připravovaných akcích věděli a aby se předešlo situacím, kdy by objízdná trasa jednoho investora ve stejném čase kolidovala s uzavírkou jiného investora.

„Přesné termíny uzavírek zatím neznáme. Rozhoduje o nich s konečnou platností na návrh zhotovitelů staveb a po projednání s účastníky řízení příslušný silniční správní úřad. Až poté je průběžně zveřejňujeme se všemi podrobnostmi včetně případného zákresu objízdné trasy na našich internetových stránkách,“ doplnil provozně-technický náměstek ŘSZK Radek Berecka.

Jak na koordinační schůzce uvedl ředitel zlínské správy ŘSD Karel Chudárek, řada oprav se v tomto roce uskuteční ve Zlínském kraji také na silnicích I. třídy, téměř všechny však pouze za částečných uzavírek. Úplná uzavírka se plánuje v období od července do listopadu na silnici I/55 v Otrokovicích v blízkosti čerpací stanice OMV. Objízdná trasa povede obousměrně levým pásem nového úseku dálnice D55. Úplnou uzavírku provozu si vyžádá též rekonstrukce dálničního přivaděče Otrokovice-sever (propojení D55 a I/55).

Uzavírky řady přejezdů železničních tratí má letos v plánu ve Zlínském kraji Správa železnic. Podle informací olomouckého ředitele Správy železnic Ladislava Kašpara však půjde ve většině případů jen o kratší několikadenní uzavírky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x