Zlínský kraj navrhne ředitelku rožnovské školy na medaili Ministerstva školství

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj navrhne ředitelku ZŠ Rožnov pod Radhoštěm Annu Kovárňovou na medaili Ministerstva školství. Serveru Zlin.cz to uvedla Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Rada Zlínského kraje podá návrh na udělení stříbrné medaile I. stupně Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky ředitelce Základní školy Rožnov pod Radhoštěm Anně Kovárňové, která řídí školu pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, zejména pro žáky s mentálním postižením všech stupňů, s poruchami autistického spektra a s kombinovanými vadami.

„Pracovní život paní ředitelky je neodmyslitelně spjat s budováním a rozvojem této školy, její práci provází mimořádná snaha o neustálé zvyšování kvality vzdělávání žáků s mentálním postižením,“ řekl radní pro školství Petr Gazdík s tím, že se ředitelka velmi aktivně podílela na tvorbě školního vzdělávacího programu „Cestička pro všechny“ a zapojila školu do řady pestrých projektových aktivit, s jejichž pomocí se jí podařilo systematicky vybavit školu v oblasti ICT a obohatit tak výuku, zájmovou a poznávací činnost žáků. Základní školu v Rožnově pod Radhoštěm vede ředitelka Anna Kovárňová od roku 1989.

O udělení medaile a stupni tohoto ocenění rozhoduje ministr školství, mládeže a tělovýchovy. Medaile je udělována ve dvou stupních:
stříbrná – I. stupeň (za dlouhodobé a vynikající působení v oblasti školství, mládeže nebo tělovýchovy nebo za mimořádně záslužný čin při zajišťování a zlepšování podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice),
bronzová – II. stupeň (za významnou pedagogickou, výchovnou, vědeckou, sportovní nebo uměleckou činnost vykonávanou v oblasti školství, mládeže nebo tělovýchovy).

Medaile se udělují zpravidla u příležitosti Dne učitelů 28. března.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x