Zlínský kraj opět ocení nejlepší knihovny a knihovníky

Zlínský kraj ocení knihovny a knihovníky. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Také v letošním roce ocení Zlínský kraj knihovny a knihovníky za jejich ukázkovou práci a přínos k rozvoji knihovnických služeb. Nominace na ocenění může podávat odborná i laická veřejnost do 21. května 2021.

Také v letošním roce ocení Zlínský kraj společně s Krajskou knihovnou Františka Bartoše ve Zlíně práci veřejných knihoven v regionu. Kromě toho se ocenění tradičně dočkají i vybraní knihovníci.

Práci knihovníků a veřejných knihoven si velmi vážíme. Proto i letos oceníme přínos konkrétních knihoven k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb i jejich mimořádné počiny. Cenu obdrží také vybraní knihovníci, a to za dlouhodobou či vynikající práci a mimořádné nebo výjimečné činnosti v oblasti knihovnictví či za přínos a nadstandardní aktivity spojené s řízením a modernizací knihoven,“ uvedla radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová, která má ve své gesci oblast kultury.

Ocenění je udělováno každoročně zpravidla čtyřem veřejným knihovnám a čtyřem knihovníkům. Knihovny jsou hodnoceny nejen podle počtu svých uživatelů, výpůjček, kulturních a vzdělávacích akcí, ale pro ocenění je důležitý i vzhled a vybavení knihoven, péče o literární dědictví, zapojení do projektů, komunitní činnost knihovny apod.

Návrh na ocenění mohou podávat občané ČR starší 18 let, odborná veřejnost, zástupci zřizovatelů a provozovatelů knihoven. Podané návrhy musí být zaslány v listinné podobě na adresu Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín nebo v elektronické podobě do datové schránky: xe9kk5r. Uzávěrka nominací je 21. května 2021.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x