Zlínský kraj podepsal s Ukrajinou dohodu o spolupráci

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Zastupitelstvo Zlínského kraje schválilo uzavření dohody o vzájemné spolupráci mezi Čerkaskou oblastí na Ukrajině a Zlínským krajem. Dohoda, kterou podepíše hejtman Jiří Čunek a gubernátor Čerkaské oblasti Roman Bodnar, bude uzavřena na dobu neurčitou, serveru Zlin.cz to uvedla Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Jde nám o to realizovat vzájemnou mezinárodní spolupráci stojící na principech vzájemné výhodnosti v oblasti hospodářského rozvoje a podnikatelských aktivit, ve vědě a výzkumu, v technologii, ve vzdělání i v kultuře,“ sdělil náměstek hejtmana Josef Zicha, zodpovědný za strategický rozvoj a územní plánování.

Smluvní strany se zároveň zavazují, že z dohody pro ně neplatí žádné finanční závazky. Konkrétní projekty a úkoly vyžadující finanční úhrady budou dohodnuty ve zvláštních smlouvách uzavřených v souladu s právními předpisy.

Čerkaská oblast je územní celek na střední Ukrajině, jehož centrem je město Čerkasy (s 293 tisíci obyvateli). Při společných jednáních uskutečněných při oficiální návštěvě Zlínského kraje na Ukrajině v říjnu 2019 projednali představitelé obou regionů možnosti vzájemné spolupráce v průmyslu a v rozvoji obchodních vztahů včetně podpory vzdělávání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x