Zlínský kraj podpoří 21 miliony sport mládeže v malých obcích

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Sportování v malých obcích a mládežnický sport podpoří Zlínský kraj částkou téměř 21 milionů korun. Podpora se týká 229 projektů, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Rozdělení schválili krajští radní. „V rámci programu Podpora sportu v obcích do 2000 obyvatel podporujeme spolkovou sportovní činnost na malých obcích, zejména pak přímou práci s dětmi a mládeží, soustavnou přípravu sportovců na sportovní akce, vzdělávání trenérů, pořízení sportovního vybavení či drobné opravy sportovišť a sportovních zařízení,“ uvedl radní kraje Jiří Jaroš.

U programu Činnost a rozvoj mládežnického sportu podpora podle něj směřuje na systematickou práci s dětmi a mládeží, jejich přípravu na sportovní akce či výchovu talentovaných sportovců. Mezi 107 podpořenými projekty v rámci programu Podpora sportu v obcích do 2000 obyvatel jsou například podpora mládežnického biatlonu v Halenkovicích, fotbalová akademie v Bezměrově, sportovní vyžití mládeže ve Stříbrnicích nebo činnost mladých hasičů ve Stříteži nad Bečvou.

U programu Činnost a rozvoj mládežnického sportu radní podpořili celkem 122 organizací, mezi které patří například plavecké kluby ve Zlíně a Vsetíně, fotbalový klub v Bystřici pod Hostýnem, tenisový klub v Uherském Hradišti, ale třeba i Šachový svaz Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x