Zlínský kraj podpoří aktivity BESIP částkou 700 tisíc korun

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Dotace v rámci programu BESIP Zlínského kraje přidělí letos hejtmanství celkem 14 žadatelům, mezi něž bude rozdělena částka 700 tisíc korun. Server Zlin.cz o tom informoval pracovník krajského úřadu Jan Vandík.

Tyto prostředky jsou určeny na projekty vedoucí ke zlepšení přehlednosti a viditelnosti přechodů pro chodce, zvyšování bezpečnosti na pozemních komunikacích pomocí dopravně inženýrských opatření a také na preventivní aktivity v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

„Mezi akcemi, které jsme podpořili, jsou například úpravy přechodů pro chodce ve Vlčnovské ulici v Uherském Brodě a v ulici Čs. brigády v Bystřici pod Hostýnem, dále umístění měřiče rychlosti v Hřivínově Újezdu nebo uspořádání cyklistické soutěže Bezpečně na kole ve Vsetíně či projektu vzdělávání řidičů motocyklů při zvládání krizových situací v Halenkovicích,“ informoval náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

„Také díky tomuto krajskému dotačnímu programu se nám v loňském roce ve Zlínském kraji podařilo dosáhnout historického minima v počtu usmrcených i těžce zraněných osob na silnicích a společně s Karlovarským krajem jsme jako jediní naplnili cíle stanovené Národní strategií bezpečnosti silničního provozu 2011–2020,“ připomněl manažer BESIP Zlínského kraje Martin Štětkář.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x