Zlínský kraj podpořil oblíbené ledové sochy na Pustevnách

Festival ledových soch na Pustevnách se uskuteční od 15. do 30. ledna. Foto: Archiv 2020, facebook Pustevny
ZLÍNSKÝ KRAJ – Poskytnutí dotace 100 tisíc korun společnosti Pustevny s.r.o na organizaci Festivalu ledových soch na Pustevnách schválila Rada Zlínského kraje. Dotace je určena na odměny řezbářům za vytvoření ledových soch.

„Festival ledových soch je akce s dlouholetou tradicí, na Pustevnách se koná už od roku 2000. Rozhodli jsme se jej finančně podpořit, neboť se jedná o jedinečnou akci svého druhu, na níž mohou návštěvníci obdivovat přímo při práci umělecké řezbáře z celé České i Slovenské republiky, kteří patří k nejlepším ve svém oboru,“ uvedl Lubomír Traub, náměstek hejtmana Zlínského kraje, zodpovědný za oblast cestovního ruchu.

Na festivalu budou k vidění ledová díla Mariana Maršálka, Igora Kučery, Filipa Lyska, Václava Lemona, Alberta Šimráka, Romana Mikuše a Ondřeje Procházky. Tito tvůrci se mohou pyšnit několika účastmi i vítězstvími na mezinárodních ledových soutěžích, například v USA, Polsku či Německu.

Festival ledových soch se na Pustevnách uskuteční od 15. do 30. ledna 2022. Otevírací doba stanů bude denně od 9:00 do 16:30 hodin. Více informací je možno najít na https://www.pustevny.cz/ledove-sochy.

„Kromě této akce myslíme také na celkovou revitalizaci Pusteven, na kterou se Zlínský kraj zavázal přispívat každoročně částkou 500 tisíc korun. Další rozvoj této lokality řeší územní studie, kterou vloni zpracovalo Ministerstvo pro místní rozvoj. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na vzniku této studie podíleli,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x