Zlínský kraj přispívá učitelům na notebooky

Hejtmanství Zlínského kraje přispěje učitelům na notebooky. foto: www.kr-zlinsky.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ – Během distanční výuky se z technického vybavení stala nutnost. Ovšem i po návratu dětí do škol počítače zefektivňují a ozvláštňují vyučovací hodiny. Kraj proto přispěje dotací na téměř 750 nových notebooků pro učitele.

Zlínský kraj vyčlenil za svého rozpočtu 15 milionů korun na nákup notebooků pro učitele. Tímto krokem, který iniciovala krajská radní Zuzana Fišerová, budou pokryty základní potřeby obnovy informačních a komunikačních technologií v 97 příspěvkových organizacích, které kraj zřizuje.

„Období distanční výuky ukázalo, že technické vybavení je nutností nejen pro distanční výuku, ale i pro výuku prezenční, která se takto stává efektivnější. Potřeby škol týkající se informačních a komunikačních technologií zjišťujeme pravidelně. Zabýváme se ale také vzděláváním pedagogických pracovníků, rozvíjením digitálních kompetencí pedagogů i žáků nebo prevencí nerovností ve vzdělávání,“ sdělila radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová, která je zodpovědná za oblast školství a kultury.

Školy a školská zařízení díky dotacím Zlínského kraje mohou nyní zakoupit téměř 750 nových notebooků, které nahradí a doplní stávající vybavení na školách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x