Zlínský kraj rozdal dalších 22 tisíc respirátorů a 20 tisíc roušek

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Přes 22 tisíc respirátorů a přes 20 roušek poslal Zlínský kraj všem 13 obcím s rozšířenou působností pro zdravotníky. Dalších 140 tisíc roušek půjde na sociální služby, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Kromě respirátorů a roušek kraj rozdělí přes 2000 ochranných štítů. V pátek a sobotu je plánovaný výdej pomůcek. „Určené jsou pro praktické lékaře pro děti a dospělé, zubaře, ambulantní specialisty, jako jsou například ORL, gynekologové, kardiologové a podobně a také pro lékárníky,“ vyjmenoval Vandík.

Pro konkrétní lékaře jsou určené konkrétní počty ochranných pomůcek. „Lékaři se tak opět budou moci zásobit ochrannými pomůckami, aby s nimi mohli v příštím týdnu ordinovat. Do obcí s rozšířenou působností jsme zároveň poslali také 140 tisíc roušek, které obdrží poskytovatelé sociálních pobytových, terénních i ambulantních služeb,“ řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Ochranné pomůcky je možné si vyzvednout po dobu dvou týdnů od jejích doručení do výdejního místa. Přehled výdejních míst včetně adresy a kontaktu najdou zájemci na krajských stránkách https://www.kr-zlinsky.cz/distribuce-ochrannych-prostredku-cl-4902.html.

Respirátory a roušky jsou potřeba kvůli tomu, že se v České republice šíří nákaza COVID-19. V zemi už je přes 3000 nakažených a několik desítek lidí už zemřelo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x