Zlínský kraj rozdělí včelařům milion korun

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Včelaři si mohou požádat u Zlínského kraje o dotaci na pořízení základního i doporučeného vybavení. Kraj na to dá milion korun, příjem žádostí je od 25. ledna, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Zájemci z řad začínajících i stávajících včelařů mohou žádosti posílat do 19. února. „Podpora, kterou kraj včelařům poskytuje již několik let, pomáhá nejen k růstu počtu začínajících včelařů a navýšení množství úlů a včelstev u stávajících včelařů, ale pozitivní dopad má také na celkovou úroveň kvality včelstev v kraji a zároveň na snížení výskytu moru včelího plodu,“ uvedla náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, která má v gesci oblast zemědělství a životního prostředí.

O dotaci si budou moct zažádat zájmoví včelaři ve věku minimálně 18 let, kteří mají včelstva umístěna na území Zlínského kraje. „Přidělenou podporu ve výši 5000 až 10 tisíc korun mohou použít jak na nákup základního vybavení, tak na pořízení doporučeného vybavení jako například včelařského kuřáku, rojáčku, rozpěráku, včelařského drátku, forem na sbíjení rámků, krmítek, mateří mřížky nebo ochranných pomůcek,“ vyjmenoval Vandík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x