Zlínský kraj se připravuje na očkování proti koronaviru

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Na očkování proti koronaviru se připravuje Zlínský kraj. S očkováním zdravotníků by se mělo začít v nejbližších dnech, uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Olga Sehnalová.

Kraj čeká na to, až mu přijde vakcína proti koronaviru. „Nejprve budou očkovaní zdravotníci v nemocnicích a na záchranné službě, další skupiny budou následovat. Zájem o očkování mezi zdravotníky je velký,“ uvedla Sehnalová.

Očkování je zatím po celém státu zaměřené na zdravotníky nebo na rizikovou skupinu seniorů například v domovech. Zatím se nedostane na lidi z řad veřejnosti. „K očkování veřejnosti dojde až v následujících měsících,“ doplnila Sehnalová.

Česká republika přijala mezi svátky první dávky asi 10 tisíc vakcín, které si půl na půl rozdělily nemocnice v Praze a Brně. Další dávku o množství skoro 20 tisíc vakcín stát obdržel dnes a dostanou ji i další zařízení.

Ve Zlínském kraji stále přibývá počet lidí s pozitivními testy na nemoc covid-19. Od března dosud je přes 48 tisíc potvrzených případů. Vyléčilo se už 40 660 lidí a přes 760 s koronavirem zemřelo. V nemocnicích je kolem 350 pacientů s covidem-19.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x