Zlínský kraj zasáhly silné bouřky. Hasiči vyjížděli k popadaným stromům i poškozeným střechám

Do Zlínského kraje dorazily bouřky. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Bouřka a silný vítr zaměstnaly jednotky hasičů ve všech okresech Zlínského kraje po dobu 3 hodin. Nejvíce bylo výjezdů v okresu Kroměříž, a to 14. Z toho 5 výjezdů bylo k poškozeným střechám, 7 k odstranění spadlých stromů a ve 2 případech k odstranění bláta ze silnice a čerpání vody z rodinného domu.

V okresu Zlín vyjeli hasiči ve 3 případech k odstranění stromů a v jednom případě k poškozenému semaforu. V okresu Uherské Hradiště odstraňovali stromy a čerpali vodu z podjezdu. Na Vsetínsku měli hasiči 1 výjezd k odstranění spadlého stromu přes komunikaci.

Ve věci poškození střech zasahovali v Kroměříži na budově gymnázia, kde střešní tašky vlivem silného větru padaly na zem a na automobily. V Žopech vítr posunul a poškodil konstrukci střechy rodinného domu. Ve Zborovicích na bytovém domě byla poškozena izolační fólie na střeše a komín. V Holešově došlo k poškození plechové krytiny na budově čokoládovny. Zde hrozil pád na hlavní silnici. Na místě zasahovala výšková technika a lezecká skupina. V průmyslové zóně Holešov došlo k poškození izolační krytiny na budově ubytovny.

Dramatická byla ze začátku i situace v obci Zahnašovice, kde strom spadl na osobní automobil, v němž jela maminka s dítětem. Naštěstí nedošlo k jejich zranění. Během silných poryvů větru došlo pouze k materiálním škodám.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x