Zlínští fotbalisté: o víkendu do práce a pak už pěkně naostro

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - V pátek dali svým svěřencům volno, procvičili taktiku i fyzičku na svých tělech při tenisovém dva a půl hodiny trvajícím mači na zlínské Vršavě a o víkendu jdou stejně jako fotbalisté do práce.

Trenéři zlínských fotbalistů Páník a Somberg dobře vědí, že už jde do tuhého.

„V sobotu i v neděli máme klasické tréninky, v pondělí před polednem také a pak už vyrážíme do Jablonce, zapomenout nemohu ani na testy na koronavir, v sobotu čekají nás všechny už podruhé,“ maluje hodiny příští Jan Somberg.

Pravda, podobný model tu už jednou byl, na sever měli trenéři se svým týmem vyrazit k obnovené premiéře v pátek 13. března, už téměř nasedali do autobusu, jenže pak se naplno projevil těžký, i když ne nezdolný soupeř zvaný koronavir.

„Nemyslím si, že by se v pondělí scénář zopakoval, ale ukažte mi někoho, kdo teď může za sehrání zápasů ručit. Myslím, že liga opravdu začne, otazníkem zůstává, zda se dohraje,“ přemítá Bohumil Páník.

Ten už zažil s fotbalem leccos, tuhle situaci samozřejmě ne. „Ovšem například na štaci v Brazílii byly jiné hrozby, když se třeba na tréninku zakopl míč, nechtěli pro něj hráči za hřiště do nepokosené trávy ani za nic. Hadi byli vždy připraveni,“ udivuje po letech Páník. Mimochodem muž, který během své kariéry řízného beka stihl rodinu, práci i studium vysoké školy.

Mladší kolega doplňuje podrobnosti posledních hodin před velmi důležitým restartem v Jablonci.

„Pojedeme zřejmě v několika skupinách, hráči musejí dodržet pravidla vzdálenějšího kontaktu v autobuse, vydáme se na cestu zřejmě i osobními vozy, Patrik Hučko coby kustod a masér s proprietami dodávkou.“

Fotbalově se týmu v přípravě dařilo, zvláště poslední výsledek na Zbrojovce v Brně 5:0 potěšil.

„Byly tam momenty, kdy jsme se vraceli k rychlým kontrům, to je vždy velice účinná zbraň, platí na každého, jistě i na dosud třetí tým ligy z Jablonce,“ dodává věčně mladý starý lišák Páník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x