Zloděj ujížděl policistům na kradené motorce. Daleko ale neujel

Foto: Policie ČR
LUHAČOVICE – V úterý zadrželi policisté z Luhačovic muže, který se vloupal do maringotky. Ten se původně snažil mužům zákona ujet na kradené motorce. Moc daleko ale nedojel, došel mu totiž benzín.

Úterní ráno přineslo policistům z Luhačovic nemalý adrenalinový zážitek. Kontaktoval je totiž muž, který přistihl nevítaného návštěvníka v maringotce svého souseda. Nocležník nejprve vypáčil okno, kterým se dostal dovnitř a potom tvrdě usnul. Probudil ho až muž ze sousedství, který si všimnul vypáčeného okýnka.

Pachatel se lekl, vylezl oknem ven a z místa odjel na přistavené motorce. Moc dlouhá cesta to ale nebyla, protože mu brzy došel benzín. Když stroj odmítl pokračovat v cestě, pokusil se muž utéct. To už mu ale byli v patách policisté, kteří ho po chvíli doběhli, zadrželi a následně převezli do policejní cely.

Ukázalo se, že muž ukradl motocykl značky Suzuki v neděli ve Vsetíně. V pondělí s ním přijel do Luhačovic a během noci na úterý se postupně vloupal do dřevěné kůlny, stavební buňky, a nakonec do zmíněné maringotky. Policisté u něj našli odcizené věci jako nářadí a oblečení. Škoda, kterou muž způsobil, je vyčíslena na více než pět tisíc korun.

Po veškerých úkonech trestního řízení sdělili policisté osmkrát soudně trestanému čtyřiačtyřicetiletému muži ze Vsetína ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody. Ve čtvrtek ho převezli policisté z pohotovostního a eskortního oddělení k okresnímu soudu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x