Zloděj ukradl ze skříňky v šatně přes 100 tisíc

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO – Policie hledá zloděje, který v lékařském zařízení na Zlínsku ukradl majitelce igelitovou tašku a v ní 105 tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli až pět let vězení, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Padesátiletá žena z Vizovic měla nejprve doma uschovanou finanční hotovost ve výši 105 tisíc korun. „Měla strach, aby se jí peníze z bytu neztratily. Proto si je odnesla do zaměstnání, kde je měla uložené v igelitové tašce v uzamčené plechové skříňce, kterou používala pouze ona sama,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní si žena peníze každý den kontrolovala. „Naposledy je měla v pořádku v sobotu večer, když odcházela z práce. Po svém příchodu do zaměstnání v pondělí brzy ráno ovšem zjistila, že celá igelitová taška ze skříňky zmizela,“ popsala mluvčí.

Kriminalistický technik na místě odebral stopy, které odeslal ke zkoumání do kriminalistického ústavu. Po pachateli policisté pátrají. „Vzhledem k tomu, že do šatny měl přístup nejen celý personál zařízení, ale také další lidé, čeká policisty spletité prověřování celého případu,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x