Zloděj využil příležitosti a ukradl nestřežené věci za téměř sedmdesát tisíc

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Příležitost dělá zloděje. Toto přísloví dokonale platí pro pětatřicetiletého muže, který se na Uherskohradišťsku během uplynulých dvou měsíců dopustil hned několika krádeží. Zloděj způsobil škodu za téměř sedmdesát tisíc korun.

Pětatřicetiletý muž se koncem srpna a v průběhu září dopustil celkem čtyř krádeží. Ve všech případech využil nepozornosti a nedostatečného zabezpečení cenných věcí,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

V prvním případě muž uzmul ze zaparkovaného vozidla otevřeným okénkem pánskou tašku s finanční hotovostí a platebními kartami.

Dále z recepce hotelu odcizil příruční pokladnu s peněženkou, která taktéž obsahovala finanční hotovost,“ pokračoval Šiška.

Muž úřadoval také v Uherskohradišťské nemocnici, kde si z jednoho oddělení v nestřeženém okamžiku odnesl mobilní telefon a osobní věci personálu. Dostal se i do neuzamčeného rodinného domu, ze kterého ukradl dva odložené notebooky.

Krádeže se nakonec podařilo před několika dny objasnit policistům z Obvodního oddělení Uherské Hradiště díky osobní a místní znalosti.

Podezřelému, který již zpytuje svědomí ve vazbě, hrozí za trestné činy krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvě léta za mřížemi,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x